Auto Images AB

Monbijougatan 17e
211 53 Malmö
+46 (40) 661 01 60
+46 (40) 661 01 61
auto@autoimages.se
2011-05-24

Ett skott från höften 2011

För femte året arrangerar Auto Images i Malmö snabbfilmsfestivalen Ett Skott från höften.
20 skånska filmarbetare har lottats samman till fyra team, många har aldrig arbetat samman tidigare och de skall under två dagar göra en kortfilm.


Tanken är enkel. Att med hjärtats lust göra en film tillsammans.
Skådespelaren Fredrik Gunnarsson är den som har levererat förutsättningarna, vad filmen skall handla om. Varje team har rätt att använda tre skådespelare. Inga statister och inga repetitioner.

Inspelning en dag, klippning dagen efter. Samma kväll visning i FilmCentrums nya lokaler på Monbijougatan 17e, i samma hus som vi sitter i. Malmös mest sjudande kulturkvarter.

Inspelning fredag 27 maj under 8 timmar, någonstans i Malmöområdet.
Klippning lördag 28 maj, 8 timmar.
Klockan 21.00 öppnas dörrarna hos FilmCentrum Syd för premiär och fest. Fredrik Gunnarsson är kvällens värd och årets dj/vj:s är Rikard Rogeland och Maciej Kalymon!
Läs mer på fb ”Ett skott från höften”!

Ett Skott från höften är ett unikt filmprojekt som bara äger rum i Malmö en gång om året.
Filmare som inte jobbat ihop tidigare träffas och utbyter erfarenheter. Stöttar varandra i det kreativa lagarbete som en filminspelning är och bygger upp ett samarbete för framtiden.


Varje team består av fem personer - en regissör, som också skriver manus i samverkan med de övriga i teamet, en fotograf, en ljudtekniker, en klippare samt en produktionsledare. Varje team får ett antal skådespelare till sitt förfogande och färdigskriven musik från en etablerad musiker i regionen. I år står Karin Turesson för musiken och Lotta Forsblad är castingansvarig.


Hela projektet är jämställt vad gäller antalet deltagande män och kvinnor. Även när det gäller ålder och erfarenhet. Projektet vill också spränga gränser genom genreöverskridande samarbeten. Det är kreativa och lustfyllda dagar med professionella och seriösa deltagare. Ambitionen är att detta ska vara en årligt återkommande höjdpunkt som sätter Malmöregionens filmare i spotlightens sken!


Producerad av: 040