Auto Images AB

Monbijougatan 17e
211 53 Malmö
+46 (40) 661 01 60
+46 (40) 661 01 61
auto@autoimages.se
2009-09-04

TV I SVERIGE OCH BIO I BERLIN

Magnus Gerttens och Elin Jönssons dokumentär om det unga paret Alisher och Dildora i Kirgizistan fortsätter resa världen runt. Närmast på tur står biografvisningar i Berlin i slutet av Berlin. Den 21 september visas filmen på SVT.

Alisher och Dildora i sina bröllopskläder.


Long Distance Love hade internationell premiär i Thessaloniki i mars och har sedan dess bl a visats i Oslo, Warszawa, Köpenhamn, Washington DC, Wroclaw och Seoul. Bland kommande visningar i höst finns bl a en större amerikansk festival.

På Planet Doc Review i Warszawa fick Long Distance Love ett Special Mention av juryn med motiveringen ”A beautiful and universal film about love and hope under rough circumstances”.

Datumen för Berlin-visningarna är inte klara, men spikas inom kort. Visningsperioden är preliminärt två veckor. Distributören Neue Visionen ger dessutom ut filmen på dvd i Tyskland.

Filmen har redan visats på några internationella tv-kanaler. I Sverige får den tv-premiär den 21 september kl 22 på SVT1. Då visas filmens speciella tv-version, på 58 minuter. Långfilmsversionen på 77 minuter släpps på dvd i Sverige i slutet av september, i distribution av Playground. Filmen kan även köpas direkt av Auto Images.


Producerad av: 040