Auto Images AB

Monbijougatan 17e
211 53 Malmö
+46 (40) 661 01 60
+46 (40) 661 01 61
auto@autoimages.se
2009-05-19

Succé för Ett skott från höften

Årets Ett skott från höften blev en stor succé. Stämningen på Babel var på topp när de fyra filmerna visades under lördagskvällen och publiken var imponerad av resultatet.

Regissör Erik Bäfving instruerar under lördagens inspelning, Hampus Linder är beredd med kameran.


Årets Ett skott från höften arrangerades under helgen 15-17 maj. Fyra team gjorde fyra filmer på två dagar och de premiärvisades på Babel i Malmö på lördagskvällen. Årets idégivare var regissören och manusförfattaren Ola Simonsson som även var konferencier och guidade publiken genom kvällens visningar. Trots att regissörerna hade utgått från samma idé när de skev manus så blev det fyra helt olika tolkningar och filmer. Maciej Kalymon överraskade publiken med att köra slutet på sin film live på scenen.  Efter visningen spelade bandet Fredrik och kvällen fortsatte sedan med fest och mingel.

Såhär säger en av årets regissörer, Carin Bräck, om evenemanget:

”Att vara med i ”Ett skott från höften” var oerhört spännande, roligt, jobbigt, lärorikt och nervkittlande. Vårt team fungerade alldeles fantastiskt bra, trots att nästan ingen setts innan vi blev ihoplottade. Förvånansvärt var att det räckte med en dags filmning. Det var värre med klippningen, vi hade lätt kunnat hålla på en dag till. Men jag är mycket nöjd med resultatet. Jag skulle göra om det redan imorgon ifall nån bad mig. Och i övermorgon gör jag det oombedd.”
 
Auto Images vill även passa på att tacka alla som gjorde årets upplaga av Ett skott från höften till en succé. Alla i teamen, skådespelarna, castingansvarig Lotta Forsblad, Ola Simonsson, Mats Olof Olsson, Jon Rudberg, kompositören Pontus Hambe Rubin och bandet Fredrik. Extra stort tack till evenemangets finansiärer som gjorde det möjligt att genomföra årets festival, Film i Skåne, SVT, Svenska Filminstitutet, Boost Helsing borg och Malmö stad.

De fyra filmerna kommer snart att läggas upp på Auto Images hemsida. Läs gärna mer om evenemanget på vår produktionssida.


Producerad av: 040